Zonwering

Zonwering verhoogt u levenscomfort, houdt warmte buitenshuis, voorkomt verkleuring van uw meubels en in het geval van rolluiken werken ze privacy verhogend en inbraak vertragend. In de winter houdt zonwering eveneens de kou buiten. A-Lux heeft een uitgebreid scala aan zonwering. Wij adviseren u graag over de beste oplossing.

Rolluiken

Rolluiken verhogen uw leefcomfort aanzienlijk, zeker elektrische rolluiken. Ze werken inbraakvertragend, geven een veilig gevoel en dragen bij aan uw privacy. Bovendien verduistert het rolluik een ruimte en houdt het zon en U-licht buiten. Rolluiken hebben een positieve invloed op de temperatuur: in de winter houden ze kou buiten en in de zomer werken ze verkoelend. Ook werken ze geluiddempend: u heeft minder last van storend straatlawaai.

A-Lux levert voorzetrolluiken met ronde of afgeschuinde rolluikkast; u kiest wat het best bij de stijl van u woning past. Indien plaatsing van een rolluik op de werf boven het raam mogelijk is, dan zijn opbouwrolluiken een sierlijke oplossing. De bediening van uw rolluik kan zowel handmatig met koord of lint of elektrisch met een schakelaar of afstandsbediening. Een elektrisch rolluik staat voor gemak.

Daarnaast heeft u de keuze uit PVC of aluminium lamellen. De dubbelwandige, geïsoleerde aluminium lamellen hebben een dikte van 8 tot 14 mm en zijn kleurvast. De eindpunten zijn voorzien van een obstakeldetectie en vorstbeveiliging wat de levensduur verlengt. De prijs van een elektrisch rolluik is afhankelijk van de grootte en materiaal. Wij vertellen u er graag meer over.

Screens

Door grondige isolatie raken woningen en gebouwen tijdens warme zomerdagen al snel oververhit. Met het installeren van een screen gaat u deze oververhitting tegen. Onze screens houden 85% van de zonnewarmte buitenshuis en zijn bovendien lichtdoorlatend. In veel gevallen is zelfs airco niet meer nodig. De screendoeken hebben uitstekende reflectie-eigenschappen, zo voorkomt u storende lichtinval en beschermt u uw interieur tegen verkleuring.

Er zijn verschillende doektypes vervaardigd uit glasvezel of polyester in diverse kleuren. Ook volledig verduisterende doeken zijn leverbaar, al is dit enkel voor binnen gebruik. Het is een windvast screen; dankzij het speciale geleidingssysteem met rits aan de zijkant kan het doek niet scheuren en heeft u geen last van hinderlijk wappergeluid. Door de speciale spantechniek is deze ook geschikt voor lichtstralen, koepels en hellende daken van bijvoorbeeld dakkapellen, serres en overkappingen. De elektrische screens werken met een vaste schakelaar of afstandsbediening.

Zonneschermen

Een serre aanbouw of veranda is een juweel aan uw woning. Buiten wordt op een speelse manier binnen gebracht met een serre. En vice versa kunt u langer genieten van het buitenleven onder een veranda. Ondanks dat het in alle seizoenen prettig vertoeven is in de buitenkamer, kan de temperatuur hoog oplopen bij warme dagen. Met de zonneschermen van Serrola bepaalt u zelf de temperatuur, het decoratieve terrasscherm weert 80% van de warmte.

Een Serrola zonnescherm is eveneens verkrijgbaar met knikarm van solide staal met een uitval van verschillende lengtes. De doekkeuze is enorm, bovendien kunt u het profiel van het zonnescherm in exact dezelfde kleur als uw serre of veranda laten maken zodat het één geheel vormt.

Zonneluifels en zonnetenten

In ons wisselende klimaat kan de temperatuur in de zomer soms flink oplopen. De zon schijnt fel de kamer binnen en buiten is het zonder zonneluifel te warm om te verblijven. Arjolux heeft esthetische zonwering van Wilms die een sieraad zijn aan elk raam. Het knikarmzonnescherm is verkrijgbaar met een rond of recht uitvalprofiel, met gesloten of half gesloten zijdes en heeft een solide armhouder met blokkeersysteem tegen het opwaaien bij sterke wind. De knikarm is van solide staal dat garant staat voor een lange levensduur en zware belasting.

Het knikarmscherm, de luifels, markiezen en zonnetenten zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en in meerdere standaardkleuren. U krijgt van ons advies wat het best pas bij uw kozijn. Standaard leveren we zonneluifels met slingerstang, elektrische bediening zonnescherm verhoogt het gebruiksgemak.

Wilt u meer over A-Lux zonwering weten? Neem dan contact met ons op.