Overkappingen

Serre

Met een glazen serre brengt u buiten op een natuurlijke wijze naar binnen. Met zo’n geweldige tuinkamer vergroot u de woonkamer en maakt deze lichter. Het verhoogt de waarde van uw woning en zorgt voor extra wooncomfort. Een plek waar het heerlijk vertoeven is tussen het groen van uw tuin.

Serre aanbouwen

De mogelijkheden voor een serre uitbouw zijn legio: u heeft de keuze uit openslaande deuren, vouwwanden, draaikiepramen en schuifdeuren. A-Lux fabriceert aluminium serres en van kunststof. Beide materialen hebben een lange levensduur, zijn onderhoudsvriendelijk en zijn in alle RAL kleuren verkrijgbaar. Vrijwel elke vorm van afwerking behoort tot de mogelijkheid waardoor je een verrassend ontwerp kunt realiseren. Wij zorgen voor een ontwerp dat past bij uw wensen en aansluit bij de architectuur van uw woning.

Schuifdak

Om nog meer het buitengevoel binnen te creëren, voorziet u de serre van een manueel bediend of elektrisch schuifdak. Bij mooi weer zet u het schuifdak open voor extra verkoeling en u heeft op deze wijze direct verbinding met buiten. Voor dagen met extreem hoge temperaturen hebben we bijpassende zonweringen en om insecten buiten te houden hordeuren. In de winterperiode is een serre warm en behaaglijk zonder je opgesloten te voelen.

Vergunning

Voor het aanbouwen van een serre of veranda heeft u geen omgevingsvergunning nodig mits het voldoet aan het bestemmingsplan, de serre uitbouw zich bevindt in het achtererfgebied en niet hoger dan 5 meter is. De eerste stap is het bestemmingsplan opvragen bij de gemeente. Mocht u niet aan de vereisten voldoen dan begeleiden wij u bij de vergunningsaanvraag.

Kosten serre

Wat kost een serre? Dat is afhankelijk van de grootte, materiaal en bijhorende producten zoals zonwering. Elke serre is maatwerk. U krijgt van ons advies wat de aantrekkelijkste oplossing is voor uw woning of bedrijfspand. De serre bouwen we in onze eigen fabriek en leveren we prefab af. Net zoals onze dakkapellen en kunststof kozijnen trouwens. De serre plaatsen onze vakkundige monteurs op elke locatie in Nederland. Ontwerp, meten, fabriceren, leveren en monteren gebeurt vanuit één hand: A-Lux. Dit voorkomt fouten en hierdoor zijn we flexibel en snel. Het gehele bouwproces neemt maar enkele dagen in beslag.

Veranda

Het is heerlijk om na een lange koude winter de deuren open te gooien en buiten te zitten. Helaas regent het regelmatig in ons land ondanks de aangename temperatuur blijft u dan binnen. ’s Avonds koelt het snel af. Met een smaakvolle veranda geniet u langer van het buitenleven. In de winter werkt een veranda als warmtebuffer.

Tuin overkapping

Een overkapping van de tuin is niet alleen praktisch als u langer buiten wilt verblijven, het kan ook een positief effect hebben op de waarde van uw pand. Het geeft een luxe uitstraling, helemaal als u de overkapte ruimte sfeervol inricht met meubilair. In alle seizoenen is het aangenaam onder de veranda, bij hoge temperaturen weert een zonnescherm 80% van de hitte.

Maatwerk veranda aanbouw

A-Lux fabriceert aluminium veranda’s en kunststof terrasoverkappingen van de hoogste kwaliteit die leverbaar is. De mogelijkheden in ontwerp zijn onbeperkt en altijd maatwerk. Beide materialen zijn onderhoudsarm en levenslang kleurvast. U hoeft dus nooit meer te schilderen. Het is een investering voor het leven. Wij adviseren u over de beste en mooiste overkapping die een verrijking is voor u en de woning.

Vergunningen

Aan het bouwen van een uitbouw stelt de overheid dezelfde vereisten als een serre aanbouw. In veel gevallen is geen vergunning nodig, maar we sluiten het liever met zekerheid uit. Daarom begeleiden wij u bij het aanvragen van de eventuele vergunningen en het bouwkundig werk. Een zorgvuldige voorbereiding voorkomt problemen achteraf.

De ideale aanbouw

Nadat we samen met u het ideale ontwerp hebben samengesteld, meten we het in. In onze fabriek in Westervoort produceren we de veranda volledig. Vervolgens leveren we de prefab nagenoeg kant en klaar af. Afhankelijk van de grootte en het ontwerp staat uw veranda aanbouw binnen enkele dagen. A-Lux adviseert, ontwerpt, fabriceert en bouwt. Alles in één hand. Wel zo makkelijk en het voorkomt fouten.

Kosten

De prijs van een veranda aanbouw is afhankelijk van vele factoren waaronder het ontwerp, materiaalkeuze en grootte. We vertellen u er graag meer over tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Een overkapping aanbouwen?

Neem contact met ons op via 026 – 311 74 73 voor een vrijblijvende afspraak